21 Ağustos 2009 Cuma

Dandelion

Hayatımı kaydıran filmlerin başında gelir. Saf iki aşığın, uzaklardaki yaşamlarından kesitler sunar. Onların sakin hayatlarını betimler. Her ayrıntısını ezberlesem de yine izlemekten bıkmayacağım filmler arasında yer alır bu güzel film.. Her neyse, film hakkında ki yorumlarımdan bahsetmeyeceğim size.. Sanırım okumakta istemezsiniz ancak yakaladığım ya da farkettiğim bir ayrıntıyı paylaşmadan da duramıyorum.

--Spoiler alanı--

Bu iki aşık ilk tanıştıkları zaman, kasabalarında olan bir nehir civarlarında gezerler. Çalılıkların arasında yaralı bir serçe görürler. Serçe kanadı kırılmıştır ve ölmesi an meselesidir. Mason onun öleceğini söyler ve şerçeyi eliyle nehirin içinde bir müddet bekletir ve öldüğünden emin olduktan sonra onu bırakır. Kız (ismini hatırlamıyorum şu an), Mason'a sana karşı koydu mu diye sorar? Mason ise karşı koymadığını söyler..

Film sonunda ise kız annesinin zoruyla kasabadan yani Mason'dan ayrılmak zorunda kalacaktır. Ayrılmadan bir gece önce, nehir kenarında, Mason ve kız arkadaşı son gecelerini sarılarak,koklaşarak geçirirler. Kız mason uyuduktan sonra nehire doğru yürür ve kendini boşluğa bırakır. Ölür.

--Spoiler alanı--

Okuduğumuzu anladık mı?
1-Yazar spoiler alanı kısımındaki yazdıklarıyla kime seslenmek istemiştir?
Cevap: Yazarın aklına sokiym

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder