14 Şubat 2010 Pazar

Babylon'dan Bir Oi Va Voi Geçti

Lassefemin bana verdiği bilgiye dayanarak son 1 yılda Dredg'den sonra en çok dinlediğim grup olan Oi Va Voi'yi izlemeye binbir sorun, zorluk, vesaireye rağmen sonunda gidebildik. Ee ''bile bile lades'' dendiğinden, olacaklar da kaçınılmazdı ya neyse...

Konserle ilgili akılda kalan detayları da şöyle madde madde sıralayacak olursak;

- 3. dalga Babylon konserleri aynı öncekiler gibi yine ''sold out''tu. Biletler, konserden 1 haftaya yakın bir süre önce tükenmişti. Burdan da çıkaracağımız sonuç, Oi Va Voi artık Babylon'a sığmıyor! Yakında ''Babylon Oi Va Voi haftası'' yapılırsa da hiç şaşırmam. Mekan adına da gayet kazançlı olur. Oh mis! Bize de ''Cihangir'de ev tutsunlar artık yea'' esprileri yapmaya fırsat verirler hem negzel.

- Diğer iki günün aksine 12 Şubat Cuma gün ki konser 2 saat daha geç, 23:30'da başlıyordu. Dedik ki 12'den önce çıkmazlar. Ama aslanlar gibi de çıkmışlar, bize 4 şarkıyı kaçırtmışlar. Oh olsun!

- Ufacık tefecik Babylon, balkon dahil hınca hınç doluydu. Dans edecek alana dahi sahip olmayan bizler, konserin çoğunu kapının önünde, bir tarafımız dışarda takip etmek gibi bir deneyim de yaşadık ki ölmeden önce herkes bir şekilde tatmalı!

-  Kemancı ablamız Anna Phoebe de denilen kadar varmış. Sazı eline aldığında çok fena meaşallah.
 www.annaphoebe.com




-  Hanım kızlarımız adına da bir klarnetçi gerçeği vardı ki, onu da söylemeden edemicim. (bkz: Steve Levi)


- Solist Bridgette Amofah'da allı pullu, şıkır şıkır elbisesi ile göz kamaştırdı. Bir ara sesi gitti geldi falan böyle ''aha tıkandı kızcağız'' dedim ama onun dışında bir saniye yerinde durmadı, seste de en ufak bir falso vermedi. Öpüyoruz.

- Beklenildiği gibi setlist son albüm ağırlıklıydı ama eskilerden Crimea, Ladino Song, 7 Brothers, Od Yeshoma, Yesterday's Mistakes, Gypsy gibi parçalarda unutulmadı.

- Sesler de herhangi bir problem yoktu. Abuk bir yerde durmamıza rağmen enstrümanları tane tane duymakta pek güçlük çekmedik.

- Bir de yeni albümlerinde Türkçe parçaya yer vereceklerinin müjdesini de verdiler. Meraklarımız kabardı...


- Sonuç olarak, bizim 4 şarkılık gecikmemiz yüzünden gruba biraz ''doyamama'' problemi yaşasakta, yaklaşık 1 saat 40 dakika civarında kaldıkları sahnede gayet tatmin edici bir performans vardı diyebilirim.

Elleene, ayaklaana sağlık... Yine olsa yine yaparım, pişman değilim!


2 yorum:

  1. Solistin hastası oldum:S noluyor lan?

    Vecihi

    YanıtlaSil
  2. Onu da hatırlattığın iyi oldu, ekledim.

    Bir ara tıkandı falan çok fena ama elbisesi yeter ablanın...

    YanıtlaSil