6 Şubat 2010 Cumartesi

Trespassers William - The Natural Order of Things


Trespassers William çıkardığı son EP ile iyiden iyiye ambient sularına yelken açtı. Bundan bir önceki EP olan Noble House ile, grubun artık yol ayrımını çoktan geçtiğini yavaştan belli ediyordu ancak son albümle iyiden iyiye grup için ambient grubu -ambient grubunun ne olduğunu birisi bana açıklasın lütfen lan- hatta dahası yer yer post rock tınılarını da bile içeren bir müzik yaptıklarını söylemek zor olmasa gerek.

The Natural Order of Things için en güzel sözler şunlar olsa gerek, TW hala melankolik, hala kırılgan ancak artık daha deneyseller. Daha önceki albümlerde epeyce az olan, efektler bu EP'de çok fazla. Nerdeyse kullanılan her enstrüman, elektronik altyapı ile farklı işlevlere bürünmüş. Bu da albümün atmosferik yapısını oldukça güçlendirmiş. EP'yi dinlediğinizde şarkılar arasında bütünlüğün olduğunu gözlemleyebiliyorsunuz. Ancak bu bütünlük belli bir noktadan sonra dinleyiciyi yoruyor ve sıkıyor. EP'yi tamamiyle dinlediğinizde "ama şarkı yeni bitti" gibi bir tepki içerisinde kalabilirsiniz. Bu durum şarkıların birbirine benzediği anlamına gelmiyor, sadece EP'nin sound olarak çok yerleşik olduğunu ve şarkıların altyapılarının birbirine benzediğini gösteriyor.


Bu altyapı sorunu, çoğu güzel bestenin arada kaynamasına (Red ve The Lids) sebep olmuş. Gerçekten çok güzel iki beste, bu kısır yaklaşım yüzünden ep içerisinde eğreti duruyor. Ancak bu 'sorunlu' düzenlemeler, EP içerisindeki diğer 3 şarkıyı da (Catch not break, I could go back ve Sparrow) bir o kadar güzelleştiriyor. Bu 3 şarkıya o kadar uyuyor ki düzenlemeler, TW işte bu be abi dedirtiyor. Buğulu gitar tonları, meleksi vokal (Angelic female vocal - hep yabancı sitelerde bu yorumu duyunca kıskanırdım, türkçe olarak yapayım dedim ama olmadı dimi? Bence de olmadı) ve o dinginlik. Bilmediğim bir diyara sürükledi beni. (Entel tabirle paralel evrene sürükledi lan)

TW'ın bu EP'sinden çok umutluydum. Noble House'dan sonra beklenti çok artmıştı. Ancak nedense tam olarak içime sinmedi bu EP. Şimdilik bu kadar. Bu arada grup yeni bir şarkı yayınladı myspace adreslerinde.

Bahsettiğim 3'lüye güzel bir kardeş gelmiş. Dinleyiniz efenim.

www.myspace.com/trespasserswilliam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder