12 Ağustos 2010 Perşembe

HAFTANIN ŞARKISI | Luz Casal - Negra Sombra

''Madem adamlar yapmış böyle bi güzellik, dibine kadar kullanmak lazım'' diyerekten, Grooveshark sayesinde artık klasik bir blog uygulaması haline gelmiş olan ''Haftanın Şarkısı'' olayının ''Bir Baba Indie'' şekliyle beraberiz.

Biliyorum bazen ''Indie'' olayının ucunu kaçırabiliyoruz. Alakasız isimleri söyleyebiliyoruz, yazabiliyoruz, çizebiliyoruz ya da yazmak isteyip, yazmıyoruz, içimizde patlatıyoruz. Sonuç olarak kalıp adamı değiliz agadaş, orada ''Bir Baba Indie'' yazsa da müzik müziktir! Diğ mi? Neyse, bu mübarek ramazan ayının da coşkusuyla ''zaten önemli olan da niyettir!'' diyerek kıvırmaya çalışmaktan mutluluk duyuyorum.

Konu başlığına dönecek olursak; müzik dosyamın içerisinde ''Karışık'' başlıklı bir klasörüm vardır. Burası hiçbir tarza bağlı olmayan, klasik müzikten, black metale kadar her türlü birbirinden alakasız parçaların bulunduğu,  sağdan soldan tek tek gelen, seçilmiş parçalardan oluşan bir yerdir. Ne zaman atıldığı bilinmeyen bir yığın, birbirinden güzel parça... Ara ara kafaya eser, klasörü açar bakarım. Sonuç olarak da, ''Kim koydu la bunu buraya?'', ''Oha süpermiş lan bu'', ''Kim ki bunu söyleyen?'' şeklinde gayet birbirinden kibar tepkiler veririm.

İşte onlardan biri de eski bir İspanyol şarkısı olan Negra Sombra! Başrolünde Javier Bardem'in de rol aldığı Mar Adentro isimli filmin soundtracki olarak da kullanılan bu şarkının Luz Casal tarafından yorumlanmış hali ''haftanın şarkısı'' olarak ana sayfadaki yerini alıyor bu hafta. Pedro Almadovar'ın da bir çok filminde sesini işitebileceğiniz Luz abla için ne kadar klişe laflar kullansak azdır. O yüzden lafı daha fazla dolandırmamak gerektiğine inanıyorum. Yanlış mıyım?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder