26 Kasım 2010 Cuma

Be "The Band" Müzik Yarışması


Babajim Istanbul Studios & Mastering ve Radyo Eksen ortaklığıyla düzenlenen Alternatif, Indie tarzları için düzenlenmiş müzik yarışmasıymış. 


Bir ara ciddi anlamda patlamıştı. Her yerden festival ve müzik yarışmaları ile ilgili organizasyonlar düzenleniyordu. Şu an bir geri çekilme söz konusu. Mesela Radyo Boğaziçi'nin düzenlediği Battle of the Bands'in finalinin ertelenmesi ve geçen seneki final ve sonrasının sönük geçmesi düşündürücü. 15. Roxy Müzik Günlerinin de birinci olan Eskiz ile ilgili sağda-solda çok fazla ses duymamızda cabası. 


Bir kaç yıl önce Feridun Düzağaç bir TV kanalında yarışmalara karşı olduğunu, düşüncenin yarıştırılmasının, rekabet ortamının oluşturulmasının mantıklı olmadığını söylemişti. Mantıklı geliyor. Sonuçta müziği üreten insanlar kendi iç dünyasında yaşadığı tüm isyanları, duyguları, hoşlukları kendi kapasitesi dahilindeki sesler ile ifade ediyor. İnsanların hislerinin yarıştırılması sonucunda kaybeden bir gruba "bu adamlar hislerini doğru yansıtamıyor" demek doğru değildir.

Tabi hisler, potansiyel yetenekler, post-modern müzikal düşünceler'in sektörel anlamda bir geçerliliği yoktur. Önemli olan mahalle ağzıyla söylemek gerekirse grupların her türlü "gideri olması" lazım. Zira bu ülke sınırları içerisinde acayip şanslı değilseniz yapabileceğiniz tek şeyin "giderinizi" göstermeniz. 


Neyse biraz iyi niyetli düşünüp, polyanna olalım. Söz konusu yarışma için 15 Ocak 2011'e kadar vaktiniz var. 


Yarışma detayları için;


http://www.myspace.com/bethebandmuzikyarismasi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder