27 Ocak 2011 Perşembe

Very Truly Yours

"Gıy gıy" müzik severler oralarda mısınız? Oradaysanız bu grup tam da size göre, tam da sizin aradığınız notalar... "gıyyy gıyyy"

Son zamanlarda indie hakkında yapılan en klişe yorum bu. Adam/kadın hem indie dinlemez, dinleyemez, hem de bu tip saçma sapan yorumlardan bol bol yapar. Tabi bunda gözlüklü abla ve abilerimizin yadsınamaz yeri de var ama neyse, hataya düşmeyelim..

Şimdi gıy gıy dedim ya, az da olsa bir şeyler oluştu sanırım kafanızda.. Nasıl bir şey dinleyeceğinizi az buçuk tahmin edebiliyorsunuzdur.

Evet, Very Truly Yours tam da bu 'gıy gıy' olarak adlandırdığım müzik türünü yapıyor. Sakin, kırılgan ama hayatınızın içine etmeyen, akşam üzeri güneş batarken ya da dalıp gittiğinizde dinleyebileceğiniz güzel notalar.. Düzenlemeler o kadar naif ki enstrümanların seslerini açmaya korkuyolar gibi grup elemanları. Tam bu dinginliği ve gıy gıylığı tamamlayan vokal performansı.. Birbirini tamamlayan şarkılar ve Dear adlı güzel şarkıları... Last Fm'de en çok dinlediğim şarkılardan biri Dear, gıy gıyların en güzeli gözümde...

Dinlemeniz, önerilir..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder