28 Temmuz 2011 Perşembe

Enstrümanıma Dokunma!



Drum & Bass Magazine, farklı bir konuya değinmiş. Popüler yayınlar yaparak, dergi satmaya çalışan zihniyet için şaşırılacak bir durum olabilir. Bir Baba Indie olarak elimizden geldiği kadar destekliyoruz.

Müzisyenler havayolu şirketlerinin keyfi uygulamalarına karşı, Drum&Bass Magazine öncülüğünde başlatılan kampanyayla Enstrümanıma Dokunma diyorlar!

Değerli basın mensubu,


Ülkemizde sanata ve sanatçıya ne kadar az değer verildiği bilinen bir gerçek. Müzisyenler, müziklerini yüzleştikleri tüm zorluklara rağmen icra etmeye devam ederlerken, aynı zamanda birçok maddi ve manevi sorunlarla karşı karşıya kalıyorlar. Son dönemde başta AtlasJet olmak üzere birçok firma, enstrümanların uçak kabinine alınmasına ya hiçbir şekilde izin vermiyor ya da ancak koltuk satın almak şartı ile izin veriyor. Kuralları çok iyi bilmeyen görevliler ne yazık ki saçma sapan gerekçeler öne sürüyorlar. Keyfi dayatmaya karşı birlik olup örgütlenmek, tüm müzisyenleri ilgilendiren bu konuda aynı yolda hareket etmek gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle Drum&Bass Magazine olarak müzisyenlerin başından geçen bu olayları gündeme getirmeye, devamında da çeşitli kampanyalarla sorun çözülene kadar mücadele etme yolunda ilk adımı atmaya karar verdik.

Son dönemde birçok firma müzisyenlerin enstrümanlarını uçağa almıyor veya bu konuda sorun çıkarıyor. Uygulamanın yeni alınan bir kararla yürürlüğe girdiğini açıklayan görevliler ve firma yetkilileri, Uluslararası Havacılık Kuralları’nı gerekçe gösteriyorlar. Ancak yurt dışındaki uygulamaları araştırdığımızda, ülkemizdeki firmaların uygulamalarıyla uzaktan yakından alakası olmadığını gördük. Belli ki firmalar, enstrümanların kabine alınması için müzisyenlerden ekstra ücret almak istiyorlar. Durumu kabullenmeyen müzisyenler ile görevliler arasında her seferinde sorun yaşanıyor ve mağdur olan taraf her seferinde müzisyenler oluyor.
Herhangi bir aykırı sesin çıkmaması, gelecekte diğer firmaların da aynı şekilde davranmasına ve müzisyenlerin daha büyük, daha saçma dayatmalarla karşılaşmalarına sebep olacaktır. Bu yüzden tüketici haklarına da aykırı olan bu durumun çözümü için yasal yollara başvurulmasının dışında, bir de yaşananların olabildiğince fazla gündeme getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

DRUM&BASS MAGAZINE 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder