20 Temmuz 2011 Çarşamba

My Epic - Handikaplı güzellik

Son coğrafi keşiflerden bir tanesi de My Epic. Amerika dolaylarından soframıza gelip, tat katan 'yeterince' akustik bir grup.

Bazen öyle albümler oluyor ki aklım almıyor, oysa çok basit olması lazım insanın beğeni mekanizması... (İşte rölativite teorisi budur) İşte öyle karın ağrısı albümler ki bunlar; şarkıları bağımsız olarak değerlendirdiğinizde beğendiğiniz ancak bulunduğu albüm içerisindeki tüm şarkılarla değerlendirdiğinizde beğenmediğiniz albümler.

Çünkü o tip albümlerde, albümün soundu ve şarkıları birbirine o kadar benzerdir ki albümün ne zaman bittiğini, ne zaman tekrar başa döndüğünü, hatta sonraki dinlemelerde hangi şarkının çaldığını dahi bilemezsiniz. Kekremsi bir tat bırakır kulaklarda o albüm.

İşte My Epic'te bu durumdan müzdarip, bu handikapa sahip bir grup. Albümdeki tüm şarkılar nerdeyse birbirinin karbon kopyası ama besteler bir o kadar da güzel, bir şekilde dinlemeyi de bırakamıyor insan.

My Epic'in en büyük handikapı, şarkılarında başvurdukları düzenlemelerin birbirine benzemesi,bu durum nice güzel besteleri ortada dım dızlak bırakıyor.. Oysa farklı bir düzenlemeyle soundları çok farklı bir yapıya bürünebilirmiş..

Akustik severlerin kaçırmaması gereken gruplardan My Epic ancak grubun düzenlemelerinin sürekli birbirine benzemesi, belli yerden sonra dinleyiciyi sıkabilir. Yine de dinleyiniz...

http://www.myspace.com/myepic

1 yorum: