12 Temmuz 2011 Salı

Rock'n Coke / Küçük Puntolar: 1. Gün

Hemi Behmoaras


Aslında Hemi Behmoaras bir çok kişiye göre yabancı bir isim değil. Tam bir müzik adamı dersek yanlış bir cümle kurmuş olmayız. Mutlaka bir şekilde müziğin içinde bir şey icra ederken Hemi'yi bulabilirsiniz. Açık Radyo'da B Yüzü'nü Cem Kayıran'la hazırlarken, God Is An Astronaut konserinde fotoğraflar çekip, röportaj yaparken, Peyote'de DJ Kabininde bir şeyler çalarken ya da Post Rock üzerine bir şeyler anlatırken. Hemi'yi birde Rock'n Coke'da izlemek ona hak ettiği daha fazla tanınırlıkta bir kaç basamak daha yükseltebilir.

http://hemibehmoaras.com/ şeklinde kendine ait bir sitesi ve icraatları var. Keyifle takip ediniz.

12:00 - 14:00 arası Rock'n Coke Vodafone Freezone Sahnesi.

*** 

Soaked



Tam olarak nereden başlayacağımı bilmiyorum. Direk hangi saatte çıktıklarına baktım. 19:00 yerine 23:00 belki daha iyi olurdu. Tam çünkü öyle bir kafası var Soaked'in. Neyse vardır bir bildikleri organizatörlerin diyerek geçelim Soakad kim? sorusuna.

Soaked; Electronica, Synth-Pop tarzında (yanlış tanımlama olabilir) müzik yapan bir grup. Biraz da yeni yeni müzik camiasına giren gruplara hikayeleriyle örnek olabilecek sabırlı bir grup. Bulundukları noktaya gelene kadar ciddi aşamalar ve evrimler geçirdiler. Popülarite bazen yanıltıcı olabiliyor. Electronica mı? Bedük var? Başka? Başka var işte. Küçük puntoları okumak bu yüzden önemli. 

Soaked görsel ve işitsel olarak bize güzel şeyler sunan bir grup. 

http://www.soakedart.com internet sitesinden dinleyebilir. 

19:00 - 20:00 arası Rock'n Coke Vodafone Freezone Sahnesinde, izleyebilirsiniz.

***

Hakan Tamar


Hakan Tamar için söylenecek fazla söz yok gibi. Büyük üstad, baba. Böyle heybetli tüm sıfatların yegane sahibi. Kendisinin tanıtılmaya ihtiyacı olduğunu sanmıyorum. 

13:00 - 14:30 Coca-Cola Zero Sahnesi'nde.

www.myspace.com/hakantamar



***

She Past Away


Ana sahneye bol içerikli argoyla koy ver gitsin. Zero sahnesi iyidir diyerek She Past Away diyorum. Post Punk grubumuzu Peyote'den biliyoruz. Onlar sahnedeyken Ana Sahne'ye kafam ve kulağım kaymayacak. She Past Away'i diğer Post-Punk gruplarından ayıran sanırım en güzel özelliği, olaya yumuşak kasveti biraz canı acıtarak sunmalarıdır diyebilirim. Böyle çok vahşi de değil; ama %100 renkli olmayan yeni siyah&beyaz film formatından çıkmış bir film izler gibi hissediyorsunuz. Soundtrack olsa şarkıları Baader için uygun olurdu sanırım. 

50 dakika olayını protesto niteliği ile 15:00 - 15:50 arasında Coca-Cola Zero Sahnesinde Baader halisülasyonuyla sallanacağız. 



***

Dengesiz Herifler


Eğer She Past Away sonrasında sallanmaktan başı dönen insanların ardından ayakta kalanlar için organizatörler Dengesiz Herifler'i hemen ardına koymuşlar. Tabi sebebi bu değildir. Ben öyle düşündüm. Çünkü; biraz Ska ve Reggea iyidir. Sallanmanın ardından haydi zıplayalım diyerek, deneysel bir dinleyici potansiyeli oluşturacağız. 

Dengesiz Herifler, Ankara menşeli bir grup. Eğlenirken, eğlendirenleri severiz. Ankara'lı grupların içinde bitmek bilmeyen bir enerji olduğunu biliyoruz. Dengesiz Herifler'de bu düşüncemizi pekiştiren gruplardan biri. İronik bir "hah! çok iyiyiz ya!" tribine hastayız. 

Polisler peşimde diyerek,

16:20 - 17:30 Coca-Cola Zero Sahnesinde... 


***

Esben and the Witch


İstanbul'lular gelmeyen yazdan şikayet ediyorlar. Hasta mısınız arkadaşım? Rahat bırakın şu havaları. Denize girmekten daha kıymetli şeyler var. Britanya'da yaşasakta daha iyi müzik dinlesek diye hayıflanıp duruyoruz. Düşünseniz serdar ortaç (özel isim değil küçük harfle yazdım) yazı getirsin, demet akalın saçmalasın diye Yaz aylarını bekliyoruz. Böyle iyidir. Yaz gelmesin, britanya kafasında yaşayalım.

Size Esben and the Witch'i anlattım. Anladınız mı?

19:30 - 20:20 Coca-Cola Zero Sahnesi


***

Electrelane


Mogwai'den sonra en çok merakla beklediğim grup. Sitelerine ilk defa girdiğimde "kötü müzik yapmadıkları buradan belli" demiştim. Görsel ve Müzik bir biriyle aşırı derecede iç içe. Nazan İpşiroğlu'nun 20 YY Sanatında JS Bach kitabında bunu daha net anlayabilirsiniz. Doğrudan Bach'a saygı temalı bir kitap; ama görselliğin neden önemli olduğunu daha iyi anlıyorsunuz. Şunu demeye çalışıyorum. Müzik, Mimari, Resim... Özetle sanatın içinde olduğu her şeyin özünde TASARIM vardır. Tasarlayabilenler ve tasarlama kabiliyetlerini zorlayanlar iyi yerlerde olabilirler; en azından saygı kazanabilirler. 

Elecrelane'i hiç dinlemeden direkt sitesine girince, iyi bir müzik yaptığına bu yüzden kanaat getirebilirsiniz. Electrelane  Londra menşeli bir grup. Naif bir bayan vokalleri var. Minik minik post-punk nüansları, post-rock'a saygı hareketleri var. Minimal klavye tonları vs.

Dahası için;

20:50 - 22:00 Coca-Cola Zero Sahnesi.


***

Histeri Çalışmaları (Çilekeş)


Tamam Ana Sahne'de olduğunu bende biliyorum. Lütfen affedin; ama Ana Sahne'de 15:00'de değil, 20:00'den sonra uzun soluklu sahne almaları gerekiyordu. Kişisel bir kınama yolluyorum organizatörlere. Biz Histeri Çalışmaları için daha önce söyleyeceğimizi söyledik. She Past Away ile aynı saatte olmaları üzücü. She Past Away için kötü bir zamanlama. Onlar adına üzüldüm. 


Histeri Çalışmaları mutlaka dinlenilmesi, takip edilmesi, desteklenmesi gereken bir proje. İzninizle ben Neva dinleyerek Cumartesi gününü beklemeye başlayacağım.


15:00 - 16:00 ANA SAHNE






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder