26 Ekim 2011 Çarşamba

Küçükçiftlik Park 2009-2011


Temmuz 2009 tarihine gidelim. RT.Erdoğan, Küçükçiftlik Park'ın önünden geçerken, cahil insanların sık sık yaptığı "ötekileştirme" eylemini güzel bir şekilde yerine getirmiştir.

Unirock festivalindeki insanların kendisine olan tepkisini kınamış, ahlaki erozyondan bahsetmişti. Bu serzenişlerin olduğu dönemde göz altına alınan insanlar bile olmuştu. 

Yıl 2011... 30 Ekim tarihinde "ötekileştirilen" Rock severler ve bir çok müzisyen Küçükçiftlik Park'ta kendi kapasitelerinin çok üzerinde bir organziasyonla Van'a yardım elini uzatacaklar. Bununla ilgili duyurular, sosyal medya paylaşımları her yerde mevcut.

İki olayı ve iki olayın kahramanlarını karşılaştırın istedim. Bu yüzden daha fazla bir şey yazmaya gerek duymuyorum. Depremin ardından insanların faşist yaklaşımları, ahlaksızlıkları, insan olgusunu hiçe saymaları ile ilgili çok ciddi canımızı sıkan şeyler var. 

İnsanları Kürt, Rock'cı, Fahişe, Ateist, Zenci diyerek, yıllardır üzerlerine etiket yapıştıra yapıştıra "ahlak" olgusunun ne kadar deforme olduğunu görebilirsiniz. 

İnsanlar ya iyidir ya da değildir. Her kötülük yapan insan etiketlediğiniz insanlar grubundan olmayabilir. Tıpkı her iyilik yapan insanın sadece kendi safhımızda olmaması gibi. 

Biraz hoşgörü, büyük bir kötülükten iyidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder