6 Haziran 2012 Çarşamba

Imany İstanbul Konseri (1 Haziran 2012)

2011'in sonlarında keşfettiğimiz Imany'nin ne kadar müptelası olduğumuzu şu yazıda belirtmiştik. Madagascar yakınlarındaki Comoros Adaları'nda doğan bu Fransız hanım ablamızdan beklediğimiz müziğin yanı sıra oldukça şeker, eğlenceli ve içten bir halde bulmak açıkçası çok şaşırttı beni. Tabiki bu kadar samimi bir müzik yapan insanın samimi olmasından daha doğal bir şey olamazdı ancak bu duyguları karşı tarafa bu kadar rahat bir şekilde aktarması açıkçası beklediğimin çok üzerindeydi.

Konsere gelecek olursam, özellikle son zamanlarda izlediğim en rahat konserdi diyebilirim en başta. Maçka Küçükçiftlik Park'ı uzun zamandır ilk kez bu kadar sorunsuz gördüm sanırım. Çimenler üzerine atılmış puflar üzerinde rahat rahat izledi ilk başta herkes konseri. (Ta ki Imany herkesi ayağa kaldırana kadar) Havanın son derece güzel olmasına bu şartlar da eklenince bir anda 1-0 öne geçmeyi bildi zaten Imany. Şarkıları söylerken yaptığı danslar, kullandığı vücut diline ayrı bir parantez açmak isterim çünkü hakikaten Skin'den bu yana bu kadarını canlı canlı görmemiştim.

Imany yaklaşık 2 saat kaldığı sahnede bir kez de bis'e gelerek konserin ikinci yarısında ele geçirdiği seyirciye de güzel bir şekilde selamlamış oldu. Queen ve hatta AC/DC'den tınılar duymak da konserin akılda kalan diğer güzel anlarındandı.

Tüm bu tatlı tavırlarının yanı sıra seyirci ikinci kez "You Will Never Know" istediğinde "Burası TV değil. İstediğiniz gibi kanal değiştiremezsiniz. Burada kararları ben veririm." diyecek kadar da atarlı bir ablamızdı. Tekrar saygıları sunarım o ayrı. Ancak tüm bunların sonunda, tekrardan gayet uzuuun bir You Will Never Know uyarlamasıyla da konseri bitirecek kadar şirin bir insan evladıydı kendisi.

Kısaca biz onu çok sevdik. O da bizi sevmiştir umarım ki, konserde bir iki tanesini çaldığı yeni şarkılarının olduğu yeni albümüyle birlikte tekrardan buralarda görme şansını bulabilelim.

İmza: Seni seven Bir Baba Indie

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder