14 Ağustos 2012 Salı

ALBUM | Santigold - "Master of My Make-Believe"


Beyonce hit’i ‘Girls Run The World’ün karbon kopyası gibi duran ‘Big Mouth’ ile ikinci albümün sinyallerini sinir bozukluğu yaşatarak veren Santigold, ‘Master of My Make Believe’ ile sağ gösterip sol vuruyor. Zira albümün en vasat kaydını ilk single olarak seçme konusunda şarkıcının nasıl böyle büyük bir yanılgıya düştüğünü düşünmek bile zaman kaybı olur.

Debut albümüyle prodüktörü Diplo ile birlikte 2008’in en heyecan verici işlerinden birine imza atan Brooklyn çıkışlı Santigold, yeni albümü içinse kadroya Nick Zinner (Yeah Yeah Yeahs) ve Greg Kurstin gibi heyecan verici müzisyen ve prodüktörleri de kadrosuna dahil ederek ustaca sentezlenmiş bir new wave – reggae fusion kombinasyonu sunuyor. ‘Big Mouth’un aksine duyulduğu andan itibaren kulakta yer eden ikinci single ‘ Disparate Youth’, albümün açılışını yapan Karen O. (Yeah Yeah Yeahs)/Q-Tip destekli ‘Go!’ ve ‘The Riot’s Gone’ gibi parçalar, Santigold’un ikinci albüm testinden hakkıyla geçtiğini kanıtlayan cinsten. 

Her ne kadar Santigold, M.I.A. ve türevlerine görece mainstream müzik arenasında zayıf bir profile sahip olsa da, şarkıcının ‘Master of My Make Believe’ ile diskografisine karakteristik bir albüm daha eklediği ve bu yaz festivallerde adından sıkça söz ettireceği kesin.



Konuk yazarımız Vehbi Görgülü tarafından yazılan bu yazı XOXO The Mag dergisinin Haziran 2012 sayısında yer almaktadır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder