30 Mart 2013 Cumartesi

MIDAS FALL - İlk Dinleyişte Aşk

İlk görüşte hiç aşık olmadım galiba ben. Hep zaman gerekti.

Çok sevişmek, çok zaman geçirmek gerek aşk için. Diğerleri ya takılmak ya da gereksiz kafa ağrısından öteye gidemeyen şeyler. Ben demekten biz demeye başladığın anda başlıyor galiba aşk. Yine anlık bir durum meselesi var en nihayetinde. Hayatımın çoğu pratiğinde geçerli bir durum. İlk saniyede bir şeylerin tiryakisi olamıyoruz çoğu (zaman) gerek! Tek istisna var sanırım bu kaideyi bozan. Tabii ki müzik, tabii ki notalar. Çok acımasızlar, tek seferde darma duman ediyorlar nicelerini. Yakıyorlar, yıkıyorlar ve yapıyorlar. İlk dinleyiş önemli bir eşik müzikte. 

Midas Fall tam da bu eşiğin grubu. İlk dinleyişte yıkanlardan.  İlk dinlediğinizde "Bu nasıl grup lan?" dedirtiyor durduk yere. 

Bu soruyu sormanın tam da zamanı: Bu nasıl grup lan? Böyle post rock'a kurban olurum abi ben. Uzun zamandır beni ilk dinleyişte bu kadar saran başka bir gruba denk gelmemiştim. Aslında grup için post-rock'tan çok, art rock kategorizasyonu daha iyi sanırım. Daha doğrusu,  grubun müziği için post rock öğelerinden beslenen Art Rock desek daha hoş olur. 

Grup, post rock'ın geleneksel yapısından kopmuyor ancak janrın sınırlarını farklı unsurlarla olabildiğince geliştirmeye çalışıyor. Ritmik, elektronik öğelerden beslenen, düzenlemelerde bol bol gel git'ler bulunduran ve en önemlisi dinlerken sizlere gerçekten sağlam gitar riff'leri sunan bambaşka bir grup Midas Fall. 

Post Rock kadın vokallerle bambaşka bir hal alabilir diye  yıllardan bu yana düşünürüm. Hatta post rock'ın yıllardan beri süre gelen kalıplarını kadın vokallerle bir nebze de olsa yıkabiliceğine inanırım. Sonunda düşündüğüm şey gerçek oldu.  Vokal ve şarkılar arasında inanılmaz bir ahenk, inanılmaz bir uyum var. Vokal her şeyden önce sesini çok iyi kullanıyor. Vokal muhtemelen müzik üzerine eğitimli birisi olsa gerek. Solist bazen sağlam bir rock vokali performansı gösterebilirken bazen bir anda soprano'ya kendini bırakabiliyor  Solistin karakteristik sesi ise bambaşka bir konu. Carnival Song'u kesinlikle dinlemelisiniz dostlar...

Farklı bir "post rock" arayanlar için "Midas Fall" şifa niyetine. Temiz iş, güzel iş, mis iş...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder