15 Nisan 2013 Pazartesi

YENİ ALBÜM | DRAMA - Yalnız Bir Duygu

Albüm Kapağı - Fotoğraf: Duygu Özlem

Nisan ayını her zaman çok sevmişimdir. Bu sene daha çok sevdim. Yakından takip ettiğim gruplar ilk albümlerini çıkartıyorlar. Geçen hafta Softa'nın Hunili Ayin albümüyle ilgili bir yazı yazmıştım. Bu hafta ise Drama'nın ilk albümü Yalnız Bir Duygu ile ilgili bir yazı yazacağım. Onlar kadar heyecanlı olmam tabi ki mümkün değil ama onlarınkine yakın bir heyecan ile yazdığımı bilmenizi isterim. 

Drama, kendine ait sakin ama çok sağlam ve kolay kolay yıkılmayacak bir düşünce yapısına sahip. Genellikle gruplar dış etkenlerden, iyi ya da kötü eleştirilerden doğrudan etkilenip kabuk değiştirebiliyorlar. Benim gördüğüm ve gözlemlediğim Drama, ilk dinlediğimde nasılsa şu anda da öyleyleler. Değişen tek şey isimleriydi. Kertenkeleler isminden Drama'ya geçiş sürecini daha önce yaptığımız röportajda anlatmışlardı. 

Yalnız Bir Duygu albümü kayıtları uzun süredir devam ediyordu. Yakından takip edenler Drama'nın son 1 yılında sürekli bu albüm ile ilgili çalıştığını görmüşlerdir. Bir yandan albüm çalışmaları için kayıtlara devam ederken, bir yandan da konser vermeye devam ettiler. Bir önceki paragrafta bahsettiğim kendi çizdikleri yoldan ve düşüncelerden hiç sapmadan.

Davul: Semhan Aydın | Bas: Barbaros Pakar | Elektrik Gitar: Sercan Sayar | Vokal: Duygu Güven

Drama'nın ilk abümü Müzik Hayvanı etiketiyle çıkıyor. Bu etiket bana, grubun kafasındaki düşüncelerin ışığında gerçekleşen bir eylem olduğunu hissettiriyor. Müzik Hayvanı son dönemlerde gördüğüm en etkileyici ve özlemini duyduğum düşüncelerin kusursuz bir oluşumudur. Biz müziğin peşinde koşan insanların, dinleyicilerin, arkadaşlarımızın, ne kadar samimi ve içten insan varsa hepsinin bir kez ya da bir çok kez Müzik Hayvanı ile ilgili düşünmesi ve bir şeyler paylaşması gerektiğine inanıyorum. İlk albüm için (umarım sonraki albümlerde de) Drama ve Müzik Hayvanı  buluşması çok yerinde ve doğru bir karardır. Bunun etkilerini albüm çıktıktan sonra daha net anlayacağımızı umuyorum.

Yalnız Bir Duygu'nun detayları çok fazla belli değil. İlk günden bu yana sürekli dinlediğimiz, ezberlediğimiz Akbabalar, Acıbadem ve  Uzak muhtemelen bu albümde olacak. Bunların dışında daha önce hiç duymadığımız yeni bir şarkı gelecek mi merakla bekliyoruz. Drama'nın facebook hesabında paylaştığı, Duygu Özlem'in çektiği albüm kapağının fotoğrafının da çok güzel olduğunu belirtmek isterim.

DramaYalnız Bir Duygu'nun lansman gecesini Dunia'da, 23 Nisan Salı akşamı yapacak. Böylece Kadıköy çatısı altında Drama, Dunia ve Müzik Hayvanı ortaklığında müthiş bir gece olacağını gönül rahatlılığı ile söyleyebilirim.

Yine güzel müzik, güzel insanlar... Dinleyin, sevin! 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder