9 Temmuz 2013 Salı

PUGGY - "Wooooo" efekti yapabilen vokale sahip grup

Döndü(m)k. Kişisel olarak öncelikle yazmakta olduğum tezim, sonrasında ise Gezi Parkı olayları, uzun zaman blog'u geri plana atmama, atmamıza sebebiyet verdi. Bu zaman diliminde anlatacak çok şey birikti, yeni şarkılar, yeni gruplar ve sanatçılar. Hangisinden başlayacağımı açıkçası bilmiyorum.

Gezi Parkı olaylarından önce yazlık grup sancım vardı. O sıralar "yine geldi, çattı lanet yaz" demekten dilimde tüy bitiyordu. Tam da o sıralarda karşıma Puggy çıktı. Çok sevimli bir ismi de var bence, halis mulis bir grup.  Puggy zaten adından "ben enerjik bir grubum arkadaş" diye bangır bangır bağırıyor. Bağırmasa bile eğlenceli bir şekilde bunu size dile getiriyor. Zaten ne zaman Puggy dinlemek istesem, aklıma Kaiser Chiefs'in Ruby'si aklıma geliyor.  Puggy, puggy, puggy...

Brüksel menşeli bir grup Puggy. Alternatif rock ve Indie etkileşimli bir müzik icra ediyorlar. Grupta vokal performansı oldukça iyi. Vokal özellikle şarkıların ritmik haline oldukça iyi ayak uyduruyor. Biraz Matt Bellamy'i andırıyor diyebilirim. İki solist de "wooooooo" efektini oldukça iyi yapıyor. En nihayetinde "woooooooo" efektini yapmak kolay iş değildir.

Her neyse cıvıtmadan gruba dönecek olursam, aslında Puggy geçen sene bu zamanlar yazdığım [me] adlı grubun sound'unu andırmakta. İki grubun da beslendiği müzikalite aynı noktalardan, ancak [me] bunu daha çok riff'ler üzerinden ele alırken, Puggy ise bu durumu vokal, klavye ve bass gitar üçlüsü üzerinden  kotarmakta. İki grubun da vokal performansı ve şarkıların melodik yanları oldukça yakın ama müziğe yaklaşımları oldukça farklı. Hatta Puggy bence bir adım önde.

Puggy özellikle "To Win the World" albümleriyle zihnime kazındı. Her şarkının ayrı ayrı güzel olduğu bambaşka bir albüm çıkarmışlar.  Ready or not, Love that Feeling, Move on ya da Someone Makes no Sound gibi yaz aylarına çok güzel gidecek şarkılara sahipler. Dinleyin, dinletin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder