3 Ağustos 2013 Cumartesi

Yeni müzik keşfedilecek, dinlenecek ve paylaşılacak site listesi!

Birkaç aydır çevrimiçi sitelerle hiç bilmediğimiz yüzlerce şarkı bulduk. Bu programları sizlerle de paylaşmak istedik. Haydi, siz de keşfedin, siz de tüketin!

1- Exfm

Son zamanlarda oldukça popüler hale gelen Spotify ve Deezer tarzı çevrimiçi müzik sitelerine alternatif olabilecek bir site. Tam da yeni şarkılar ve gruplar keşfetmek için birebir. Eğer bir gün Deezer'a da erişemezsek,  gideceğimiz adres belli. Nasıl bir memleketsin Türkiye, inan anlamıyorum seni.



2- Cant.io

Birazcık Spotify, birazcık 8tracks, birazcık Grooveshark. Hepsini bir araya getirdiğinde ortaya çıkan şey Cantio oluyor. Bence tek bir alanda uzmanlaşmaması sitenin ana handikapı.



3- Playlist.com

8tracks'in amcaoğlu, belki de kardeşidir. Yapmış olduğunuz playlist'leri çevrenizle paylaşıyorsunuz. Onların yapmış oldukları playlist'lere yoğunlaşıp, yeni şarkılar keşfediyorsunuz. 


4- Jango

Aslında epeyce bilinen bir kişisel internet radyosu şeysi. Sadece sevdiğiniz ve dinlemekten hoşlandığınız grupları belirtin. O sizin yerinize sevebileceğiniz ve sevdiğiniz şarkıları otomatik olarak playlist haline getirsin. Last.fm bu kadar bozmasaydı iyiydi. 



5- +Music

Bir Google Chrome uzantısı. Bu uzantıyla herhangi bir sitede tek tıklamayla ilgili şarkıyı dinlemeye başlayabilirsiniz. Diyelimki Facebook'ta bir fan page'te  geziniyorsunuz. Sanatçının adının yanında bir anda gizemli bir "play tuşu" beliriyor, bu tuşa tıklıyorsunuz ve o sanatçı hakkındaki şarkıyı dinlemeye başlıyorsunuz. Çogüzel.


6- Musicovery

Ruh halinize göre şarkı dinlemek ister misiniz? Öncelikle ruh halinizi (yani depresyonu) bu site içerisinde belirli başlıklar altında belirliyorsunuz, sonrasında site sizin o anki ruh halinize en uygun olabilecek şarkıları size sunuyor. 

7- Tunebirds

Twitter hesabınızla bu siteye kaydolarak, twitter'da takipçileriniz ile bu sitede yapmış olduğunuz playlist'lerinizi hemencecik paylaşabilirsiniz.


8- Tinysong

Bu siteye gidiyorsunuz, paylaşmak istediğiniz şarkının adını yazıp, search'e tıklıyorsunuz. Şarkınız bilimum sitede paylaşılmak için hazır ve nazır oluyor. Mutfak robotlarından sonra görüp görebileceğiniz en güzel şey. 



Şimdilik en çok kullandığımız çevrimiçi müzik tool'larını sizlerle paylaştık. Aklımıza daha fazlası gelirse, çekinmeyiz sizle paylaşırız. Sevgiyle kalın, güzel notalarla kalın. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder