20 Ekim 2013 Pazar

Pearl Jam - "Lightning Bolt"

Bir TEN değil ama....
Pearl Jam, 2009 çıkışlı Backspacer albümü sonrasında, bu hafta 15.10.2013 tarihinde yayınladığı "Lightning Bolt" albümüyle piyasaya tekrardan hızlı bir geri dönüş yaptı. Albüm gayet tempolu, "sert" şarkılardan; hissiyatı bol, vurucu şarkılara uzanan bir Pearl Jam albümü olarak diskografideki yerini alıyor.

Albümde dikkat çeken parçalardan bir çırpıda bahsedecek olursak; 

Getaway, gayet güzel bir açılış parçası. Albümün içerisine resmen fırlatıyor insanı.

Mind Your Manners, Getaway sonrasına yakışan, albümün "sert" kısmını tanımlayan bir parça. Yalnız 15. saniyeyle birlikte giren melodi bana inanılmaz Motörhead'den Ace of Spades'i anımsatıyor. Hatta sadece anımsatmıyor, yıllar sonra açıp açıp dinletiyor da. :) (Cover yapan bar gruplarına duyurulur!)

Sirens, Eddie Vedder abimize çok yakışan, hisli parçalardan biri olarak PJ tarihimizdeki yerini "albümün en kral şarkısı" şeklinde iyice sağlamlaştırdı. 10!

Pendulum, Pearl Jam tarzının biraz dışında, hafif hafif psychedelic'e de göz kırpan değişik bir parça olmuş. Dinlenesi.

Swallowed Whole, Country ve Alternatif Rock arası gidip gidip gelen, albümün yine kendine has şarkılarından... 

Let The Records Play ise blues ezgili, dikkat çekici bir PJ şarkısı daha. 

Yellow Moon ise albümün en vurucu parçalarından biri. Sakin sakin ilerleyen gitar tınıları üzerine itinayla serpilmiş Eddie Vedder vokalleri ve elektro gitar soloları... Nefis. 

Kişisel olarak ilk üçüm;
1- Sirens
2- Getaway
3- Yellow Moon


Baktığımızda bir Jeremy, bir Black yok belki albümde, bir Ten değil tabii ancak genel anlamda gayet güzel bir albüm çıkarmış Pearl Jam diyebiliriz.

7.8 / 10 ;)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder