1 Aralık 2013 Pazar

Dangers of The Sea: "The Courage of Others" Midlake'i

Midlake'i ikinci albümde keşif edenlerdenseniz, muhtemelen son albüm size biraz garip gelebilir. Hatta biraz şaşırtıcı dahi bulabilirsiniz. Hatta "The Courage of Others" Midlake'cisi gibi bir sınıflandırmaya dahi gidebiliriz. Nedir COO Midlake'cisi? Daha melankolik bir Midlake, belki de daha karanlık bir Midlake. Hiç kuşkusuz ki; biz Midlake'i COO zamanlarında keşfettiğimiz için grubun ilk ve son albümü, bize biraz garip gelmekteydi. Hatta bu durumu Kejura'ya Pitchfork üzerinden anlattığımda o da bayağı bir garipsemişti. O diyalog da şöyleydi: "Lan Midlake'in COO albümüne Pitchfork 3,6 vermiş, son albüme (Antiphon) ise 6,0 vermiş. Bu işte bir gariplik var sanki."


Neyse; eğer siz de bizim gibi COO fanıysanız, sizlere çok güzel bir armağanımız var. O da Dangers of the Sea adlı Danimarka ellerinden gelme gruptur. COO 'nun tüm karakteristik özelliklerine sahip olan grup, özellikle müzikal olarak COO'dan uzaklaşan Midlake fanları için de ilaç gibi gelecektir. Dangers of  the Sea'yı sanki Midlake'in COO'dan sonra çıkarmış olduğu 3. albüm gibi de dinleyebilirsiniz. Hatta Midlake solist olarak Dangers of the Sea'nin solist'ini alsa, ne de güzel olurmuş. O derece Midlake sound'una uyan bir solist profili çizmekte.  Zaten grup da açık yüreklilikle Midlake etkisinde bir müzik icra ettiğini belirtiyor. Nesi farklı demeyeceğim, nesi benziyor COO'ya benziyor da Dangers of the Sea bize bu kadar güzel gelmekte diyeceğim.  COO'nun melankolik ve karanlık yanı bu grubun debut albümünün her tarafına işlemiş. COO karanlık, umutsuz bir albümdü. Aynı karakteristik özellikler Dangers of the Sea'de de mevcut. Özellikle Sheer Desperation bu reçetenin güzel bir ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Albümün bir diğer hazinesi olan Light da bu reçete ile ortaya çıkmış bir diğer şarkı. Nasıl COO'da klavyeler yaratılan atmosferin önemli bir unsuruysa, Dangers of the Sea'de de klavyeler şarkıların atmosferik yanını tamamlayan önemli bir unsur. Yan flüt yine o atmosferin önemli bir parçası. Gerçekten ustalarının yolunda, belki de onların birkaç adım ötesinde bir iş yapmış Danger of the Sea debut albümde.



Bir grubun ilk albümde böylesine bir sound'a erişmesi kuşkusuz gerçekten kayda değer bir gelişme- ki her ne kadar grup Midlake etkisinde bir müzik ortaya çıkarıyor olsa bile-. İlk albümde hayranı oldukları bir grubun çıtasına çıkabilen bir grubun, bundan sonra neler yapabileceği beni heyecanlandıran önemli nokta. Gerçekten Dangers of the Sea bulundurmuş olduğu potansiyel ile gelecek adına bizlere önemli ipuçları sunuyor. En azından COO Midlake'ini devam  ettirebilecek bir grup olarak bayrağı en önde taşıyor. Önemli olan nokta da bu olsa gerek biraz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder